Appel/peersap

Op de boerderij staan verschillende fruitbomen, voornamelijk appel- en perenbomen. Ook her en der in de weilanden staan wat appel- en perenbomen. Maar het meeste fruit voor onze sap komt uit Benschop. Op de boerderij van Bert de With, de vader van Liesbeth is een boomgaard met midden-stam peren. Ook in naastgelegen oude boomgaarden die niet meer voor productie in gebruik zijn mogen wij het fruit plukken. Deze oude boomgaarden worden in verband met de kleine oppervlaktes niet meer ingezet om te oogsten voor de veiling. Voor onze sap is dit fruit zeer geschikt. De meeste peren in onze sap zijn Conference, daarnaast ook Saint Remy, Gieser Wilderman en Legipont. Aangevuld met verschillende Appelrassen.

Als in september al het fruit geplukt wordt brengen wij een grote kar vol met grote kisten appels en peren naar Schulp Vruchtensappen in Breukelen. Hier worden al deze appels en peren tot sap geperst.

Aan het sap worden geen geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd, maar door een korte warmte behandeling (pasteurisatie) is het sap in gesloten fles zeker een jaar houdbaar. Door het snel terugkoelen van het sap, blijven alle gezonde bestanddelen maximaal behouden. Zo koop je in de Shop echt puur sap!

sap3 copy
sap4 copy
sap6 copy
sap1 copy
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow