Poldereieren

Onze poldereieren zijn een uniek product. De eieren zijn het resultaat van kippen die vrij rond scharrelen in de polder en ’s nachts op stok kunnen in een speciale mobiele kippenwagen. ’s Morgens leggen ze hierin een ei. De kip gaat zelf op zoek naar zaden en insecten en vergaart dus voornamelijk natuurlijke voeding. Daarnaast verblijft de kip veel in de buitenlucht en dit zorgt voor een goede weerstand. Wij ervaren hierdoor dat de eieren sterker en smaakvoller zijn.

Als het veel regent komt er modder in het weiland, hierdoor wordt het kippenhok soms wat natter en kan het zijn dat de eieren hierdoor soms wat vies zijn. Een normale reactie zou zijn dat we het ei dan eerst schoonmaken voordat we het verkopen. Maar dat doen we juist niet! Het ei heeft een natuurlijke beschermlaag waardoor het wel 24 dagen houdbaar blijft. Zodra de eieren schoongemaakt worden, verdwijnt deze beschermlaag en vergaat de houdbaarheid. Daarom kun je het ei beter pas schoonmaken net voordat je het gaat gebruiken. Dus een vuiltje op het ei betekent dat ie vers blijft en van de boer komt!

Doordeweeks haalt Jan elke dag de verse eieren. Met de elektrische quad rijdt hij naar de kippenkar, hier draait hij aan de lopende band en verzamelt zo ongeveer 200 eieren per dag. De kippen zijn zo enthousiast dat ze meteen naar je toe komen en dat ze je ook altijd weer een stukje achterna lopen als je weer vertrekt. Ook mag Jan de eieren bezorgen bij diverse afnemers. Soms zit er een heel klein ei bij, maar hij treft soms ook een extra groot ei aan, hier zitten dan 2 dooiers in. Leuk he!

Maak kennis met onze kippenboer DANIEL

ei1 copy
ei2 copy
ei3 copy
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow