Roomijs

Van de biologische melk van onze boerderij wordt heerlijk roomijs gemaakt door Jan van IJssalon Vorst in Utrecht. De ijsmaker over zijn werk: “Het is scheppend werk, daar hou ik van. Het idee dat je zelf iets creëert heeft mij altijd aangesproken. Bovendien is het toch fantastisch dat je met hele basale producten als melk, suiker en slagroom zoiets lekkers als ijs kunt maken?

Jan gebruikt voor zijn ijs geen kant en klare producten. Veel ijsmakers zijn zogenaamde ‘pastadraaiers’. Zij werken met volle melkpoeder en smaakpasta’s.  Om het roomijs te maken gebruikt Jan echte biologische melk. Hiervoor komt hij in de zomermaanden soms wel driemaal per weer naar de boerderij om verse melk op te halen. Hij weet precies waar de melk vandaan komt. Daarnaast vindt hij deze melk het allerlekkerst voor zijn ijs.

Als Jan weer verse melk komt halen, neemt hij voor ons roomijs mee, zodat we dit ijs in onze BoerBertShop kunnen verkopen. Jan maakt allerlei verschillende smaken zoals chocolade, vanille, banaan, cookie & butter scotch, oreo, malaga en karamel.

Een paar keer per jaar gaat Jan dineren in één van de betere restaurants. Hij krijgt dan soms hele bijzondere combinaties van ingrediënten voorgeschoteld. Die blijven bij hem hangen. Alle ideeën noteert hij op een lijstje. Sommige ideeën hiervan belanden al snel in zijn vitrine, zoals Wortelsorbet met komijn, Citroen met salie of Yoghurt met lavendel-smaak.

Maak kennis met de ijsmaker: JAN

DSC_0136
Roomijs1 copy
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow