Biologisch rundvlees

Onze koeien houden wij voor de melk, maar omdat het zogenaamde dubbeldoelkoeien zijn, geven deze koeien ook goed vlees. Nadat ze ongeveer 30.000 liter melk hebben gegeven worden ze drie maanden extra gevoerd en dan, na een goed leven bij ons op de boerderij, verkocht in de BoerBertShop. Hier kun je het vlees kopen per portie of in een vleespakket. Per jaar worden er ongeveer 50 koeien verkocht. We verkopen niet alles in eigen Shop, het grootste gedeelte verkopen we aan vleescoöperatie EKO-Holland Vee & vlees.

Wij denken dat het gebruik van antibiotica niet ten goede komt aan het voedsel dat wij produceren, met name de antibiotica-resistentie bij mensen baart ons zorgen. Daarom zijn wij sinds 2018 antibioticavrij. Dit betekent dat de koeien die bij ons melk geven nooit zij behandeld met antibiotica. We zorgen dat onze koeien gezond zijn en wel tegen een stootje kunnen. Een enkele keer is het toch nodig om antibiotica toe te dienen, omdat een koe soms heel ziek is en de antibiotica echt nodig heeft om beter te worden. In dat geval verkopen we later deze koe. Dit komt 2 of 3 keer per jaar voor. Het heeft natuurlijk niet onze voorkeur, maar hierdoor kunnen we garanderen dat onze melk antibioticavrij is. Ook de het vlees van de koeien die wij zelf verkopen in de shop verkopen zijn gegarandeerd antibioticavrij.

Onze koeien voor de shop worden geslacht bij Slagerij Tuithof in Kamerik. Deze kleine slager zit om de hoek. Door bij ons vlees te kopen weet je waar de koe vandaan komt en hoe ze geleefd heeft. De koeien worden bij ons op de boerderij geboren en getogen, ze worden geslacht in Kamerik en geconsumeerd in Woerden en omgeving. Lokaler krijg je het niet.

Laatst hebben we voor het bedrijfsuitje een koe laten slachten. We hebben een barbecue-kenner ingevlogen die met een enorme barbecuekar voor ons het vlees klaarmaakte. Hij was onder de indruk van het mooie vlees. We mochten trots zijn op ons vee was zijn conclusie.

Maak kennis met onze allrounder veeverzorger GERDIEN

rundvlees1 copy
rundvlees2 copy
boxen copy
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow