Coming soon * Melktap Woerden

In de nazomer van 2023 zal er op onze boerderij in de melkbus een biologische melktap geopend worden! Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwe taptijden en meer informatie.

Onze koeien worden biologisch gehouden. Dit betekent dat de koeien zoveel mogelijk buiten lopen en in de stal extra ruimte hebben. Wij gebruiken geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ook zijn wij antibioticavrij gecertificeerd. De meeste koeien zijn van het Roodbonte Holstein/ MRIJ ras, dit is een robuuste Hollandse melkkoe. Onze koeien eten voornamelijk gras, aangevuld met een kleine hoeveelheid krachtvoer. Ons biologisch gras is rijk aan verschillende kruiden. Hierdoor krijgt de koe op natuurlijke wijze binnen wat ze nodig heeft en hoeven wij weinig bij te sturen. Een gezonde bodem zorgt voor gezond voer. Dat zorgt voor een gezonde koe en daar is dan ook de gezonde biologische rauwe melk! Meer weten over onze koeien?

In de Woerdense melkbus op de boerderij van BoerBert is het straks mogelijk om tijdens ruime openingstijden rauwe biologische melk te tappen uit de melktapautomaat.  Het is mogelijk om te pinnen of contant te betalen via de automaat. Gepast betalen is niet nodig. Het meenemen van eigen verpakking wordt gewaardeerd, maar het is ook mogelijk om een nieuwe melkfles van 1 liter aan te schaffen voor €1,50 en deze later te hergebruiken.

Omdat de melk rechtstreeks bij de boer wordt gekocht kunnen wij de prijs laag houden. Ook vindt Boerbert het belangrijk dat biologische melk voor iedereen beschikbaar is. 1 liter biologische melk uit de melktap kost straks €1,20.

Het advies van de NVWA is dat de rauwe melk vóór gebruik tot 72 graden Celsius verwarmd wordt om eventuele slechte bacteriën te doden. Hiermee dood je echter ook de goede bacteriën. Als boeren drinken wij de melk al heel ons leven rauw. Gezond en extra lekker. Naast de melktap is 3 dagen per week de BoerBertshop  geopend. Tijdens de openingstijden van de shop is iedereen van harte welkom de boerderij te bezoeken en met eigen ogen te zien en te ervaren waar je eten vandaan komt. Als laatste is het tappen van eigen verse melk uit een enorme melkbus al een ervaring op zichzelf.