Vegetarïer koopt koe.

Door Karlijn van Kollenburg , Klant van de boerbertshop, 26 januari 2023

Wat doe je als je zelf geen vlees meer eet maar bijna je hele omgeving wel. Dán maar een klein stapje in de goede richting. Laat ze BBQ-en, worstenbroodjes of stamppot maken met worst van een lokaal gekochte koe.

“Papa, koe Karin heeft een tamelijk goed leven gehad. Ze gaat op een privétransport naar een klein slachthuisje in de buurt waar ze volgens de boerin op respectvolle wijze wordt geslacht. Als je dan tóch af en toe een klein beetje vlees wilt eten, doe het dat zo!”

Voor 200 euro (een koopje moet ik zeggen) kocht ik 12,5 kilo biologisch rundvlees bij boerderij Boer Bert in Woerden. Dat was gek.. En ook eng. Straks kwam het bloed de koelbox uit druipen en staarde een koeienoog mij aan. Ik had geen idee wat me te wachten stond. En ik kocht Karin, zonder te weten of iemand haar vlees van me wilde overnemen. Ik moest leuren met mijn koe in de koelbox! Het viel me alles mee, binnen een dag was ik alle delen Karin kwijt.

Het opmerkelijkste is… als je het over koe Karin hebt, iedereen het ineens zielig vindt. “Aaah nog maar 3 delen te koop en dan wordt ze geslacht!” “Ze is pas 6 jaar!” Ze kopen dan toch liever een anonieme supermarkt koe. Daarom was het fijn mijn omgeving deze ervaring te kunnen bieden. Buren, vrienden en familie proefden van Karin en waren dol enthousiast. Gek dat je als vegetariër eerst vlees moet kopen om het systeem een stapje beter te maken, maar ik raad het iedereen aan, eet plantaardig of neem een eerste stapje.. KOOP EEN KOE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *